החומרים:
עשבי תיבול (צרור מכל ירק - כוסברה, פטרוזיליה, ראשאד, סלרי, נענע וכמה עלים של שמבלילה) חצי קילו בשר הודו אדום, חצי קילו בשר עגל (צוואר), 2 בצלים גדולים, 2 יחידות סלק בינוני, חצי כוס תרכיז רימונים, חצי כוס גרגרי רימון, 4 לימונים פרסיים (שחורים או לבנים), חצי כוס מיץ לימון טרי סחוט, חצי כוס שעועית לבנה יבשה, חצי כוס שעועית אדומה יבשה, חצי כוס זרשט. כמון, מלח, פלפל, בהר, הל. מעט שמן. 2.5 ליטר מי ברז.
ההכנה:
1. בסיר עמוק ורחב צורבים במעט שמן את בשר ההודו והעגל. אחרי שהשחימו מוציאים מהסיר.
2. קוצצים דק את הבצלים ומוסיפים לסיר (אפשר להוסיף גם מעט בצל ירוק קצוץ),
3. מחזירים את הבשרים לסיר, מוסיפים את המים והשעועית הלבנה והאדומה, ומבשלים במשך שעה וחצי שעתיים בלהבה נמוכה, עד לריכוך כל המרכיבים.
4. חותכים לקוביות קטנות את הסלק ומוסיפים לסיר.
5. קוצצים גס את כל עשבי התיבול, שוברים את הלימונים הפרסיים ומוסיפים לסיר יחד עם גרגרי הרימונים, הזרשט, הלימון הסחוט והתבלינים.
6. מגביהים מעט את האש ומבשלים כ-10 עד 15 דקות בסיר מכוסה ומגישים ליד אורז לבן.
לתשומת הלב: אחרי שמוסיפים את עשבי התיבול והרימונים בישול יתר של המרק יפגע בטעמו, וישיל חרצנים מגרגירי הרימונים.
בתיאבון
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר